SCRATCH

SCRATCH PROGRAMOZÁS

A Scratch programozó kurzus tökéletes bevezetés a “valódi” programozás világába. Ezt a vizuális programozási környezetet világszerte használják a programozás alapjainak oktatására, segítségével élvezetesen és játékosan megy a tanulás. A kurzus folyamán a gyerekek megtanulják, hogy hogyan kell algoritmusokat létrehozni, valamint megismerkednek a programozásban is ismert alapfogalmakkal. 

 

Mi is az a Scratch?

A Scratch-ben való programozás hasonlít a puzzle kirakásához: parancsokat és változókat felhasználva úgy lehet algoritmusokat összeépíteni, mintha puzzle darabokat illesztenénk egymáshoz, melyek csak akkor működnek ha azokat jól illesztettük egymáshoz. 

Az objektumorientált programozás támogatja az interaktív programok (például játékok) készítését, melyek segítségével a gyerekek könnyen elsajátíthatják az írott programozás alapjait.

A Scratch lehetőséget nyújt álló- és mozgóképi, hangi és zenei elemek használatára, így különböző tartalmakat és gondolatokat változatos médiaelemekkel lehet közvetíteni.

 

Korosztály: 4. osztálytól

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 

 

heti egy alkalom

60 perc (2019. szeptember 16. és június 13. között)

a kurzus díja havi 13 000 Ft

 

ELSŐ FOGLALKOZÁS

A kurzusok a szeptember 16.-i héttől indulnak, beiratkozás és csoportok indulása folyamatosan.

 

JELENTKEZÉS

Jelentkezni a lenti gombra kattintva, az adatok megadása és az időpont kiválasztásával lehet. A jelentkezést követően 1-2 napon belül visszaigazoló e-mailt küldünk.

KÉRDÉSEK

Kérdéseikre szívesen válaszolunk + 36 20 9 757 819; + 36 70 6316 210 vagy obuda@drcode.hu elérhetőségeinken.