iskolai program

Dr. Code Programozás

ELŐADÁSOK, BEMUTATÓK ÉS OKTATÁS

A programozás mindenkié!

TUDJUK, ÉRTSÜK ÉS HASZNÁLJUK!

programozás alsóban

Ismerkedés a programozás alapjaival bemutató 1-1,5 óra:
- LEGO WeDo bemutatása
- KODU
- SCRATCH

Mit programoz a gyerek?

Előadás szülők részére.
1-1,5 órás előadás, végén kérdezz felelek Milyen életkorban mit tanuljon a gyerek? Milyen lehetőségei vannak? Hova juthat el ezzel?

programozás oktatás alsó

Programozás oktatás az iskola diákjainak saját intézményükben. (LEGO WeDo, KODU, Scratch)

PROGRAMOZÁS FELSŐBEN

Programozás felsőben
bemutató 1-1,5 óra:
- SCRATCH
- APP INVENTOR
- ROBOTIKA
- UNITY

Az Internet veszélyei

Előadás gyerekeknek 45-60 perc
Mit szabad és mit nem.
Hogyan ismerjük fel a valós és hamis tartalmakat.

Programozás oktatás felső

Programozás oktatás az iskola diákjainak saját intézményükben. (Scratch, YouTube, App Inventor, Robotika, Unity)

buddies recommending me

"Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec mattis, pulvinar dapibus leo"
Margaret Hersh
"Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec mattis, pulvinar dapibus leo"
Bradley Morris

A Digitális Oktatási Központ / Dr. Code Programozó Iskola  2014-ben azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget biztosítson a gyerekek számára, hogy elsajátíthassák a digitális írástudás képességét azáltal, hogy programozást tanulnak. Kezdetben Kecskeméten és környékén, 2017-től már budapesti és egri partneriskolával működünk.

– A Digitális Oktatási Központ / Dr. Code Programozó Iskola közel 20 helyszínen összesen 550 feletti diák létszámmal végez programozás oktatást 6-17 éveseknek.

– A rendszerünk, illetve az egyes oktatási anyagaink kialakításában, és szakmai véleményezésében a Kecskeméti Neumann János Egyetem Informatika Tanszékén kértünk és kaptunk segítséget. Számunkra ez a kapcsolat megtisztelő, és egyben nagyon fontos is a minőségbiztosítási megfontolásaink miatt.

–  Az oktatások lebonyolításához minden szükséges oktatási, jogi, üzleti, és marketing megoldással / háttérrel rendelkezünk, és a saját magunk által kidolgozott know-how alapján végezzük a tevékenységünket.

– Az élmény alapú oktatási rendszerünk összesen 9-féle grafikus – és írott programnyelvet, ill. program környezetet ölel fel (Kodu, Lego WeDo, Scratch, Scratch Mester, AppInventor, Lego EV3, Unity 2D/3D, C#, HTML) melyekkel a következőket oktatjuk: digitális alapok, robotika, alkalmazás fejlesztés, 2D/3D játék programozás, írott programnyelvek, web programozás.

– Az oktatásaink egymásra épülő alkalmak, félévek, és témakörök formájában, felmenő rendszerben, összesen 21 féléves időkeretben valósulhat meg, tehát a programozás témájában érdeklődők hosszú távú tanulási lehetőségben részesülhetnek. A diákokat az oktatásainkkal egészen az egyetemi (programozási) tanulmányok szintjéig el tudjuk juttatni, ahol a nálunk szerzett tudásuk komoly előnyt fog jelenteni másokhoz képest, akik ilyen képzésen nem vettek részt.

– Az oktatásokat lebonyolítása hetente egy-egy alkalommal, alkalmanként 90 percben, legfeljebb 12 fős csoportokban, korosztályos bontásban (általában 2.-4., 5.-8., 9.-12. osztályosok) történik.

– Az oktatásokat a Iskolák informatika termében valósítanánk meg. Így a diákoknak, és szüleiknek kényelmesebb, mint bármilyen külső helyszínen, illetve a Intézmény felé természetesen bérleti díjat fizetünk, így növelve a bevételeiket.

–  Igazodunk az Intézmények féléveihez, a kurzusaink ennek megfelelően félévente 15-17 alkalmat biztosítanak a diákok számára. Az oktatás szervezésink az Intézmények informatika termének elfoglaltságához igazodik, az Intézmény nyitva tartásához, és az általában vett szokásos életéhez. Iskola koordinátorunk minden hónap elején egyeztet az intézmények kapcsolattartójával ennek érdekében.

– Szintén igazodunk az Intézményében már zajló programozás oktatásokhoz. A tevékenységünkkel semmiképp sem szeretnénk a már meglévő oktatásokkal ütközni, ezért azokat a programnyelveket, vagy témákat nem érintjük, amivel az adott Intézményben közvetlenül foglalkoznak. Szívesen tartunk viszont a programozással kapcsolatos tájékoztató előadásokat is (gyerekeknek és szülőknek), amennyiben erre igény merül fel.

– Az oktatások szervezéséhez és lebonyolításához a teljes adminisztrációt (elsősorban elektronikus felületeken) magunk végezzük, az Iskolától csupán segítséget szoktunk kérni bemutató órák tartásának szervezéséhez.

– Az oktatásokat döntően BME hallgatók végzik. Az oktatóink bejelentett, szabályozott keretek között dolgoznak.